Passa al contingut principal

El Cicle Infantil descobrim la sorra cinètica

Avui us volem ensenyar una activitat que de ben segur us encantarà tant com a nosaltres.

Aquest primer trimestre els nens del Cicle Infantil han fet diferents activitats fora de l'aula, aprofitant que fa bon temps i tenim uns espais exteriors molt macos, que posen en marxa els seus sentits a nivell més sensorial.

Els alumnes de Cicle Infantil no es poden resistir a jugar amb la sorra, per a ells és molt satisfactori i agradable. És per això, que hem volgut descobrir amb els més petits de l'escola com és treballar amb la sorra cinètica o modelable. 

Es tracta d'una sorra que no taca, no és tòxica, no té gluten ni al·lergens, per si algú "la tasta", i a més, no s'asseca mai. Lliscar-la entre els dits, escoltar i veure com cau, posar-la dins d'un recipient... és tota una experiència sensorial.

Jugar amb la sorra és una experiència tàctil que permet als nens desenvolupar la motricitat fina mitjançant les diferents possibilitats que el joc ofereix, així com fomentar i desenvolupar la imaginació i la creativitat. L'activitat amb la sorra pot generar un agradable estat de relaxació, ja que és fàcil de manipular i modelar.

El treball amb la sorra modelable és una experiència que desenvolupa el sentit del tacte. Descobrir la seva textura suau, tova i granulada, modelant amb els diferents motlles, destruir lo construït, fer i desfer, és una oportunitat per experimentar textures, tot jugant.
També hem treballat amb sorra de diferents colors, és una oportunitat per exercitar la visió i treballar el vocabulari dels colors.


Als nens del cicle Infantil els ha encantat aquesta activitat, segur que repetirem!

Comentaris