Passa al contingut principal

Els colors_centre d'interès del C.Infantil

A la classe del cicle Infantil aquest curs el nostre centre d'interès és “Els colors” i hem començat a treballar els quatre colors bàsics; els 3 primaris (Vermell, Groc i Blau) i 1 secundari (Verd).

El color està present en totes les coses que ens envolten i els nens  hi són sensibles i el perceben molt aviat. La vida quotidiana i l'entorn immediat són plens d'oportunitats per buscar, mirar, trobar i experimentar amb els colors.

Els nens a la classe, amb experiències perceptives i sensorials, aniran descobrint i coneixent els colors  en les diferents activitats programades.


Aquestes activitats inclouran objectius i continguts de treball sobretot de les àrees de Llenguatge i comunicació i Descoberta de l'entorn i de forma transversal també inclouen aprenentatges de diferents àrees com la Descoberta d'un mateix i dels altres, l'Educació artística visual i cultural, el treball amb Noves tecnologies, Matemàtica i Educació dels valors.

Com a Objectius d'aprenentatge:

-Identificar, adquirir i utilitzar vocabulari relatiu al nom dels colors (verbal o pictogrames). 

-Identificar i diferenciar diferents colors (vermell, verd, blau, groc) 

-Classificar elements segons el color: Classificar per colors a partir dels sentits, ja que utilitzen el sentit tàctil i visual, és útil per a desenvolupar la lògica en la etapa infantil, un dels objectius de l'Àrea de matemàtiques en aquesta etapa.

-Fer seriacions.

-Buscar similituds i diferències

El fet de treballar amb tots els colors alhora i no per separat fa que, mentre alguns infants aprenen i reconeixen primer el Groc, d'altres el Vermell, o el Blau, tot depèn dels seus interessos o gustos personals i permet ampliar el seu raonament lògic que es la base de totes les Àrees de coneixement.





Com en tot, les experiències proporcionades per les activitats d'aula, tenen com a objectiu generalitzar aprenentatges per tal d'aplicar-los al seu dia a dia. O sigui que, ulls ben oberts i a trobar els colors del nostre entorn!

Equip Cicle Infantil

Comentaris