Passa al contingut principal

PANERA DELS TRESORS

Avui explicarem l'activitat de la Panera dels tresors:
És una activitat d'exploració i manipulació que permet treballar l'educació sensorial i la lògica-matemàtica a partir d'uns objectes quotidians que afavoreixen la manipulació, l'exploració, l'estimulació dels sentits, la capacitat de coordinar l'ull i la mà. Els nens trien l'objecte que més els agrada i el van explorant i jugant amb ell.

Estimularan els sentits amb els diferents objectes i exploraran les diferents qualitats com són les textures, pesos, formes, olors, sabors, diferents sons que es produeixen al sacsejar, colors, formes, grandàries... a la panera podem posar diferents objectes fets de diferents materials. 


Us presentem uns exemples de materials però podeu posar el que tingueu per casa.
  • Naturals: pinyes, petxines, castanyes, mandarines, pomes, plomes...
  • Cartrórotllo paper higiènic, rotllo paper cuina, paper alumini, postals amb imatges...
  • Roba: retalls de roba, trossets de llana, cintes de colors, gomes de cabell...
  • Fusta: capses petites, tambor, anella de tovalló, cullera, sonall...
  • Metall: cullera gran, cullera petita, claus, xiulet, triangle musical...




És important que el recipient o la panera sigui plana i estable. A la panera podem posar uns 10 objectes que poden ser de la mateixa categoria o barrejar-los entre ells. Sempre tenint en compte que no hi hagi peces petites o fràgils que el nen es pugui empassar!

Us compartim un vídeo exemple del blog el sonido de la hierba al crecer, de com presentar els objectes de la panera embolicats amb papers de diferents colors per tal que l'infant estigui més motivat, ja que intervé el factor sorpresa que tant els agrada. Els materials també es poden presentar sense embolicar o combinar-los


Gaudiu molt de l'activitat!

-------------------------------------------------------------

Hoy explicaremos la actividad de la Panera de los tesoros:
Es una actividad de exploración y manipulación que permite trabajar la educación sensorial y la lógica-matemática a partir de unos objetos cotidianos que favorecen la manipulación, la exploración, la estimulación de los sentidos, la capacidad de coordinar el ojo y la mano. Los niños eligen el objeto que más les gusta y lo exploran y juegan con él.

Estimularán los sentidos con los diferentes objetos, y explorarán las diferentes cualidades como son las texturas, pesos, formas, olores, sabores, diferentes sonidos que se producen al sacudir, colores, formas, tamaños... en la cesta podemos poner diferentes objetos hechos de diferentes materiales. Siempre cuidando que no haya objetos pequeños o fràgiles que se puedan tragar!

Os presentamos unos ejemplos de materiales pero podemos poner lo que tengamos en casa.
  • Naturales: piñas, conchas, castañas, mandarinas, manzanas, plumas...
  • Cartón: rollo papel higiénico, rollo papel cocina, papel aluminio, postales con imágenes...
  • Ropa: recortes de ropa, trocitos de lana, cintas de colores, gomas de pelo...
  • Madera: cajas pequeñas, tambor, anilla de servilleta, cuchara, sonajero...
  • Metal: cuchara grande, cuchara pequeña, llaves, silbato, triángulo musical..

Es importante que el recipiente o la panera sea plana y estable. En la cesta podemos poner unos 10 objetos que pueden ser de la misma categoría o mezclar-los entre ellos.
Os compartimos un vídeo ejemplo del blog "El sonido de la hierba al crecer" de cómo presentar los objetos de la panera envueltos con papeles de diferentes colores para que el niño esté más motivado, ya que interviene el factor sorpresa que tanto les gusta. Los materiales también se pueden presentar sin envolver o combinarlos. 

¡Disfrutad mucho de la actividad!




Comentaris