Passa al contingut principal

2a CURSA D'ORIENTACIÓ INCLUSIVA I COL·LABORATIVA

El dijous dia 12 de maig, els grups de TVA van participar en la 2a Cursa Inclusiva per a persones adultes que es va realitzar al Parc de Collserola. L'activitat ha estat organitzada pels districtes de Les Corts i Sarrià-SantGervasi, amb la col·laboració de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, l'Associació Joc viu, La Nova Fita i l'Associació Esportiva BCN. 

Ens vam desplaçar en l'autocar que ens recollia a l'escola, compartint viatge amb Taller Ocupacional Ariadna i l'escola Paideia fins al punt de trobada.


La Cursa d'Orientació està plantejada com a una pràctica esportiva que afavoreixi les relacions entre persones adultes amb discapacitat i sense. 
És una activitat que es porta a terme a la natura on les persones que participen busquen uns punts marcats en un mapa intentat fer-ho en el menor temps possible. Encara que un dels objectius és fer el recorregut en poc temps, l'objectiu principal de l'activitat és afavorir els aspectes participatius i de relació entre les persones que participen.

Vam fer parelles mixtes, adolescents dels centres ordinaris i dels centres d'educació especial i tallers ocupacionals, mitjançant el joc de les abraçades per fer l'activitat de forma conjunta. 


Els hi van fer entrega d'un braçalet amb un codi de barres i d'un mapa per poder trobar diferents imatges. Una vegada arribaven a cada punt, havien de fitxar amb el braçalet.



Cada alumne va fer un recorregut diferent amb la seva parella i entre els dos feien un bon tàndem, un s'orientava amb el mapa i marcava el recorregut a seguir i l'altre fitxava a les fites quan les anaven trobant. Feina d'equip!



Quan cada parella finalitzava el recorregut, l'organització els donava un got d'aigua i un plàtan per agafar forces i poder gaudir de diferents jocs lúdics i diverses activitats de sensibilització relacionades amb la pràctica de l'esport.

Al finalitzar vam fer una foto conjunta amb tots els participants i alguns alumnes van tenir l'oportunitat de dedicar unes paraules d'agraïment.




Us deixem l'enllaç de la web del districte, per si voleu saber-ne més: 2a Cursa d’orientació inclusiva i col·laborativa al Parc de Collserola


L'alumnat de la TVA vam gaudir molt de l'activitat, agraïm la tasca d'organització de les entitats i als companys amb qui vam compartir el matí de cursa!  Esperem poder tornar el curs vinent!


Equip TVA

Comentaris