Passa al contingut principal

ACTIVITAT KAIXES CI-CM

Aquesta setmana els nens del CI i CM hem anat a l’Auditori Tomasa Cuevas deLes Corts per veure l'espectacle KAIXES. Es tracta d'un espectacle musical basat en la cançó popular catalana amb caracterització per part dels músics pel que fa al vestuari i maquillatge.

Aquesta és una activitat organitzada des del CRP de Les Corts, així que fa uns dies van fer una sessió de formació per tal de preparar l'activitat a l'aula amb materials i les músiques que sentirien el dia de l'espectacle.

Així doncs, amb aquestes prèvies, i com a activitat pedagògica d'anticipació, vàrem realitzar amb els nens de Cicle Infantil i Mitjà una sessió amb caixes de cartró de diferents mides que contenien diferents elements sorpresa tot escoltant a la vegada el repertori de cançons catalanes que desprès escoltaríem al concert. Va ser una activitat divertida i diferent, treballant i gaudint de la curiositat exploratòria dels nens per saber per saber què contenia cada caixa!

  


 

 Ara sí, amb les prèvies fetes, podem anar a veure l'espectacle!

“Kaixes” és un espectacle d'uns 50 minuts de durada, sobri, elegant i proper de la Companyia  musical “Com Sona” que es proposa despertar les sensibilitats de petits i grans. Hi trobarem dos personatges, l'Helena i l'Oriol, que aniran descobrint secrets amagats a dins de les caixes disposades a l'escenari i alhora relacionant-los amb les cançons i músiques, tocant instruments com l'oukelele, la guitarra elèctrica i la flauta travessera.

És una posada en escena on primen les textures orgàniques a nivell visual, textures que ens evoquen colors propers al color natural del cartró de les "Kaixes". El nom de l'espectacle ve d'aquí, de la idea de les caixes com a element imaginari del món infantil i del joc simbòlic, alhora que és un espai meravellós on poder amagar objectes i utilitzar l'element sorpresa.

El joc de llums, els objectes i les harmonitzacions de les cançons, tenyeixen l'ambient d'aquest espectacle. Els arranjaments de les cançons, conegudes per als infants, són properes i  alhora permeten que és produeixi una escolta activa en tant que permet que els espectadors participin picant de mans o cantant.


L'objectiu de la sessió va ser fomentar l'escolta de la música tant en directe com enregistrada en el CD a l'aula i vivenciar l'experiència d'un concert pensat per a ells, amb els músics propers, els instruments a la vora, llums, escenografia…



Tots els nens han gaudit molt de l'espectacle, han estat molt contents i participatius! Moltes gràcies Helena i Oriol per fer-nos passar una estona divertida, segur que repetirem l'any vinent!


Cicle Infantil i Cicle Mitjà

Comentaris