Passa al contingut principal

VISITEM ELS ANIMALS DES DE CASA

Els animals són un dels elements de l’entorn natural més significatiu pels nens i nenes de les primeres edats, servint com a element de joc, observació i experiència, en definitiva d’aprenentatge.

Per això, aquest curs els alumnes de Cicle mitjà de l’etapa de Primària hem començat a treballar la unitat didàctica de “Els Animals”. A través dels Contes estem aprenent a classificar els animals segons característiques morfològiques, formes de desplaçament, alimentació i hàbitat natural.

Avui us volem proposar de manera senzilla i atractiva una visita a "Els animals de la Selva" i "Els animals de la Granja" a partir de l'observació i la interacció. Hem escollit els animals de la selva doncs són de característiques exòtiques molt atractives i que criden l’atenció i els animals de la granja, doncs són comuns i més pròxims al nostre entorn natural.

L’objectiu de les activitats és que els nens i nenes coneguin els principals animals de la selva i de la granja mitjançant l’observació i la interacció amb diverses imatges, sons i cançons. Tot treballant continguts de les àrees curriculars: descoberta d’un mateix, descoberta de l’entorn natural i social, comunicació i llenguatge.



 Proposta d'activitat 1: Presentem “ELS ANIMALS”.

Us presentem un recull d’imatges en fotografies i pictogrames d’ARASAAC d’animals característics de la Selva i de la Granja.
Cada imatge està acompanyada amb el nom corresponent i d’un audio. 
Cliqueu la primera icona i sentireu el nom de l'animal, si cliqueu la segona icona, al costat del pictograma, sentireu el so de l'animal.
Per passar de diapositiva, cliqueu a la pantalla.
⇒ Proposta d'activitat 2: Escoltem cançons d’animals de la selva i de la granja.

Escoltareu i aprendreu algunes cançons relacionades amb els animals com “La gallina Tica”, “Cançó de la Sabana”, “El lleó vergonyós”, “La vaca Lola”, “Los animales de la granja”, entre d’altres... 
Podeu realitzar els moviments que acompanyen les cançons. Algunes de les cançons estan presentades amb pictogrames d’ARASAAC per facilitar la comprensió. 
Heu de descarregar el powerpoint a l'enllaç, cliqueu al video, que us durà a youtube. Per passar de diapositiva torneu al powerpoint.

Esperem que ho passeu molt bé cantant i ballant!




DESCARREGA

-------------------------------------------------------------

Los animales son uno de los elementos del entorno natural más significativo para los niños y niñas de las primeras edades, sirviendo como elemento de juego, observación y experiencia, en definitiva de aprendizaje.

Por ello, este curso los alumnos de Ciclo medio de la etapa de Primaria hemos empezado a trabajar la unidad didáctica de Los Animales. A través de los Cuentos vamos aprendiendo a clasificar los animales según características morfológicas, formas de desplazamiento, alimentación y hábitat natural.

Hoy os queremos proponer de manera sencilla y atractiva una visita a los animales de la selva y los animales de la granja a partir de la observación y la interacción. Hemos escogido los animales de la selva pues son de características exóticas muy atractivas y que llaman la atención. También los animales de la granja pues son comunes y más próximos a nuestro entorno natural.

El objetivo de las actividades es que los niños y niñas conozcan los principales animales de la selva y de la granja mediante la observación y la interacción con diversas imágenes, sonidos y canciones. Todo trabajando contenidos de las áreas curriculares: conocimiento de sí mismo, descubierto del entorno natural y social, comunicación y lenguaje.


Propuesta de actividad 1: Presentamos a "LOS ANIMALES"

Os presentamos una recopilación de imágenes en fotografías y pictogramas de ARASAAC de animales característicos de la selva y de la granja. Cada imagen está acompañada con el nombre correspondiente y de un audio. Haga clic en el icono y podrá hacer la lectura auditiva!


Propuesta de actividad 2: Escuchamos canciones de animales de la selva y de la granja.

Para escuchar y aprender algunas canciones relacionadas con los animales como "La gallina Tica", "Cancó de la Sabana", "El lleó vergonyós", "La vaca Lola", "Los animales de la granja", entre otras...  
Podéis realizar los movimientos que acompañan a las canciones. Algunas de ellas están presentadas con pictogramas de ARASAAC para facilitar la comprensión. 

Tenéis que descargar el powerpoint en el enlace, haced clic en el video, que os llevará a youtube. Para pasar de diapositiva volved al powerpoint.


Esperamos que lo paséis muy bien cantando y bailando!


Comentaris