Passa al contingut principal

SETMANA CULTURAL 2016

   Durant la setmana del 18 al 22 d’abril,  els grups de la TVA1 i TVA2 com cada any, vam canviar les classe i tallers habituals per celebrar la Setmana Cultural.

   Enguany, ens feia a tots especial il·lusió doncs l'hem dedicat a la nostra Escola i al nostre barri, en motiu de la celebració del 75è aniversari: “L’ Escola Moragas a Pedralbes”.
Hem recordat a través d'activitats diverses la història de l'Escola  des que va ser fundada pel dr. Jeroni de Moragas. També hem fet una descoberta del barri que l'envolta, tot apropant-nos a les cases, monuments i espais naturals més característics de Pedralbes.

   Dilluns vam fer la presentació de la setmana, tot endinsant-nos en la història de l'escola des dels seus inicis ara fa 75 anys quan va començar a casa del dr. Moragas al carrer Iradier, l'arribada al carrer Panamà a l'any 1968 i...fins ara!
Ha estat una experiència molt interessant i emotiva pels nostres alumnes poder veure a través de les fotos antigues, llibres i diversos materials de diferents èpoques per constatar que la casa on som avui té un passat ple d'anècdotes i vivències personals, familiars i de relació amb moltes persones que han esdevingut importants en el nostre recorregut com escola: El dr. Moragas, el sr. Bartomeu, l'escultor Josep Martí, professionals de l'escola, veïns del barri...


   Així, un cop engegada la setmana, el dimarts vam anar a visitar el Monestir de Pedralbes. Ens va acompanyar en Guillem, un fantàstic guia del monestir, que ens va portar a la història del Monestir, de les monges que hi vivien i de la Reina Elisenda de Montcada. Vam quedar tots molt impressionats de saber que hi havia dues tombes de la reina! Ens vam endinsar entre els fogons i els espais del menjador més antics del monestir i vam saber on dormien les monges quan encara vivien al monestir, una sala immensa on ara es troba una exposició.

I com no podia faltar, el claustre, una meravella d'espai que transmetia a tots tranquil·litat i benestar; amb les seves fonts que rajaven l'aigua que tant servia per relaxar-se a les monges. En acabar la visita, vam seure a descansar i dibuixar el claustre.
   Després van anar fins al Parc de la Oreneta per dinar i gaudir d'aquest espai natural tant verd i ple de sensacions agradables. Vam acabar el dia contemplant les vistes de Barcelona des d'un mirador.
   El dimecres vam continuar amb la descoberta del barri visitant dues cases molt significatives. La primera, una casa anglesa amb un jardí preciós. La segona, la Casa Alba, on vam descobrir el significat de la paraula que dóna nom al barri: Pedralbes= pedra alba
En agraïment als nostres veïns els vam regalar algunes de les feines fetes als tallers de l'escola. Van estar tots molt contents!

   També vam dedicar el dia a descobrir les escultures d’en Josep Martí Sabé que es troben al Jardí dels Tarongers, a CanBartomeu. Vam saber que aquest escultor antigament  vivia a la part de dalt de la nostra casa i que,  a la secundària hi dormia una de les seves filles!

   
Durant tota la setmana, també va anar elaborant dins del taller més creatiu, un diari amb format de paper, per anar recollint les noticies de la setmana, a través de diverses tècniques d'estampació! Tota una experiència fer de redactors, fotògrafs i dissenyadors gràfics!


   Vam cloure la setmana fent expressió corporal amb l'Elo, tot representant la història de l'escola a través del dr. Moragas, també representant les escultures d'en Martí Sabé que prenien vida, i una escena de la Reina Elisenda al Monestir.

   Finalment, l'Audició musical, que enguany hem dedicat al músic Enric Granados en motiu del centenari de la seva mort, tot fent un recull de les músiques que ens van acompanyar durant la expressió corporal.
El divendres el vam dedicar a celebrar la diada de Sant Jordi, venent les feines fetes als tallers a la parada i gaudint de la representació de "La llegenda de Sant Jordi"

   I com cada any, vam donar per finalitzada la setmana cultural amb una gran foto de grup davant el mural on exposem totes les activitats que hem dut a terme.

Comentaris