Passa al contingut principal

Exposició: "Dialògiques. Accions i diàlegs d'art"

Aquest divendres 11 de novembre es va inaugurar al Centre Cívic Joan Oliver "Pere Quart", l'exposició Dialògiques. Accions i diàlegs d'art.


  Aquesta exposició ha nascut del projecte que va iniciar la nostra escola amb un grup reduït d'alumnes de la TVA amb Experimentem amb l'Art (EART) el curs 2014/15. 
  El projecte va ser conduït per l'artista Berta Sumpsi d'EART en coordinació amb la nostra artista, mestra de taller i artterapeuta Isabel Ruiz i en ell es van treballar les vivències i memòries del final de la seva etapa escolar, concloent amb unes obres finals individuals i una joia d'aquest record.

 En aquesta exposició hem volgut donar visibilitat a aquest procés de treball i a les peces finals resultants. Els artistes d'aquest innovador projecte són: l'alumne vigent Francesc Folch i els ex-alumnes, Xavi Baño, Omar-Lluís Coll, Lorena Solé, Carla Jiménez, Rosario Crispín i Marta Sicart.
  Per preparar la inauguració hem fet dues reunions a l'escola tots junts. Aquestes han estat molt emocionants ja que hi ha alumnes que ja fa dos cursos van acabar la seva etapa escolar, i tornar a estar junts re-emprenent aquest projecte, ha estat molt bonic.

  Divendres a les sis de la tarda es va iniciar la inauguració amb totes les famílies i amics assistents. Al cap d'uns vint minuts ens va sorprendre un timbre, però no un qualsevol, sinó el timbre de la nostra escola i va començar la performance. Alguns mestres van treure un collaret que duien els artistes penjat al coll, i tot seguit ells van anar cada u al seu cercle, i allà la van penjar.
Tot seguit el Francesc va procedir a parlar de les seves memòries al micròfon, després l'Omar-Lluís al micròfon també, ens va convidar a pensar i creure que menjàvem calçots. També la Carla ens va sorprendre agafant de la seva butxaca del pantaló una eina i fil de llautó per explicar-nos com va fer la seva peça i seguidament va fer algunes preguntes a la Rosario sobre els seus interessos pel foc i la calçotada. El Xavi es va animar a explicar-nos el seu punt de vista sobre els casaments i, per acabar, la Marta i la Lorena ens van emocionar amb una dansa en silenci sobre la seva amistat.
   Tota la sala va arrancar a aplaudir i encara amb la pell de gallina es va concloure amb uns parlaments del Victor Lobo (director d'EART), la Berta Sumpsi (l'artista) i en Toni Coll (conseller tècnic del Districte de les Corts).

Us deixem algunes imatges i un petit vídeo de la inauguració. Va ser un èxit!


Ha estat una gran experiència pels artistes i professionals implicats, gràcies a l'ajuda del Districte de Les Corts i de l'ICUB (Institut de Cultura de Barcelona) per recolzar i subvencionar l'iniciativa artística.
Des de l'escola us convidem a visitar-la, teniu temps fins el 5 de desembre!

Comentaris

  1. felicitats per l'acció que van fer els alumnes, va ser fantàstic!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada