Passa al contingut principal

GAE1 “ Masterchef”

Els divendres al matí són especials pel Grup del GAE1 perquè realitzem l’activitat de “Manipulació d’aliments”.
Aquesta és una activitat programada per realitzar durant tot el curs i es troba dins del treball de la competència “Aprendre a aprendre”, que implica disposar d’habilitats, ser capaç de continuar aprenent de manera cada vegada més eficaç i autónoma d’acord amb les seves pròpies capacitats.
En aquesta activitat, es tracta de millorar, partint del potencial de cada alumne, les habilitats de manipulació fina i gruixuda, així com l’actitud, el ritme, la constància en el treball, prioritzant també els aspectes comunicatius I està clar, és una activitat molt motivant per a tot el grup!

Les sessions segueixen la següent estructura:
1. Com a ritual per començar i anticipar l'activitat ens posem uns davantals per no embrutar-nos gaire, com ho fan els cuiners.
2. Presentació dels elements que farem servir.
3. Elaboració de l'esmorzar: sucs de fruites, sandvitx de pernil i formatge, ...
4. Recollida i neteja dels estris i l’espai.
5. Esmorzar tots plegats!

 Aquest divendres passat vam preparar uns croissants de xocolata i mermelada boníssims, us expliquem com ho vam fer:

Per preparar aquest croissant tenim tota  una serie de rutines establertes.
-Primer mirem i toquem una bossa gran que està ben plena de bossetes amb croissants. Ens agrada tocar-la i experimentar amb ella, ja que fa soroll al golpejar-la i apretar-la i a més ens anticipa un bon esmorzar! 
-Després l’obrim i treiem un croissant. Aquest croissant està dins d’una altra bossa petita de plàstic i estem una bona estona intentant obrir-la, d’aquesta manera treballem la nostra motricitat fina, l’atenció i l’espera. 
-Finalment l’obrim , de vegades amb una mica d’ajuda, i treiem el croissant de dins, el posem en un plat i el tallem per la meitat.
(sempre hi ha algú que aprofita per fer un tast amb una bona mossegada al croissant!)
-Per preparar-los fem la demanda d’escollir entre melmelada de maduixa i xocolata. Cadascú tria el que més li agrada, agafant el pot amb les mans, tocant o mirant-lo, amb més o menys suport de l’adult.
-Omplin, amb ajuda per untar amb el ganivet, el croissant per dins i el tornem a tancar com un entrepà. Ja el tenim llest!


Quant hem acabat de preparar-los els posem tots en un plat i ens anem a la nostra terrasseta “Chill out” per menjar-los amb tranquil·litat, podent gaudir de l'aire lliure i del bon temps. 
És el nostre moment!


  Com diu la nostra tutora, els nois i noia del GAE1 portem una vida molt dura i estressada (jeje).

Equip GAE1

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada