Passa al contingut principal

PROJECTE DE COMUNITAT D'APRENENTATGE: PARTICIPACIÓ DE LES FAMÍLIES CI.CM

Des de fa uns anys a l'escola treballem per projecte de Comunitats d'Aprenentatge. Un dels elements fonamentals és la participació de tota la comunitat educativa (famílies, mestres, alumnes i entorn) amb un objectiu compartit: l'aprenentatge dels infants.

Durant tot el curs els nens i nenes de Cicle Infantil i Cicle Mitjà estem treballant "Els animals": els petits fan “Els animals de la granja” i els mitjans “Els animals del mar”, i el treball s'aborda a nivell transversal des de les Àrees de llenguatge i comunicació, Plàstica, Tecnologies, Psicomotricitat i Àrea de Música.

Habitualment convidem a les famílies a compartir una estona a l'aula amb el seu fill, fent un joc o feina conjunta però enguany... hem pensat noves maneres!

Durant el primer trimestre les tutores vam proposar a les famílies la seva col·laboració, treballant plegats els mateixos animals des de casa amb l'objectiu que pares i fills puguin compartir una estona de gaudi dins l'entorn familiar treballant el centre d'interès del projecte de curs.

Així doncs vam coordinar amb les famílies diferents propostes i materials per tal que poguessin treballar-ho durant les vacances de Nadal dins l'entorn familiar i fer-la arribar en tornar al gener per exposar-la al mural de la classe.

- El grup de Cicle Infantil han fet un “porquet gran”  i un “porquet petit”:

En Marc ha estampat amb una esponja un fons d'herba de color verd i ha farcit els porquets amb gomets de colors.

 L'Adrià i família han fet servir materials variats per pintar el fons i omplir els porquets, com gomets, paper de seda i ceres.

 

En Liam ha pintat el porquet petit i els fons de colors, amb el seu germà han farcit el porquet gran amb boletes de paper de seda i el pare l'ha ajudat a fer el seu nom.

 


 L'Aryan ha pintat el fons de la làmina i els dos porquets amb retoladors de diferents colors. 


- L'alumnat de Cicle Mitjà han escollit per fer l'animal del mar que més els ha agradat dels que havíem treballat a escola:

L'Ainhoa ha pintat un cranc i ha farcit l'aigua i la platja amb boles de paper de seda de colors.

 

L'Edward ha pintat una estrella de mar amb colors marins.

 

El Luca ha pintat els pops al fons del mar i també l'ha decorat estampant les seves mans.

 

El Matías ha escollit el cavall de mar i l'ha pintat de color groc amb detalls, com l'ull i la cua amb plastilina.



El Gerard ha fet el dofí amb retalls de paper blau i també ha fet el mar blau amb onades brillants.


L’Ibai ha fet un peix molt simpàtic amb gomets de tots colors.

 

 

Estem molt contents de l'esforç i el resultat de tots els treballs i molt agraïts amb la col·laboració de les famílies. Han quedat molt originals i divertits.

Felicitats famílies!

 

De ben segur que aquest segon trimestre us farem noves propostes per continuar treballant el projecte conjuntament.

Comentaris