Passa al contingut principal

PROJECTE: NOVA AULA MULTISENSORIAL


Ja fa uns quants anys, al curs 2013-14, a l'escola vam inaugurar un nou espai de treball: l' Aula Multisensorial, amb l'objectiu de fomentar i potenciar l'estimulació dels sentits, la interacció i la intenció comunicativa dels alumnes, creant un espai que els ajudi a obtenir una sensació de benestar. 

Les sales multisensorials són un excel·lent recurs per a treballar amb els nostres alumnes. Els entorns multisensorials proporcionen estímuls que ajuden a percebre el medi, facilitant l'aprenentatge dels alumnes amb els següents objectius a treballar, entre d'altres:

-        -  Afavorir la intenció comunicativa.

-        -  Treballar la relació causa efecte.

-         - Reforçar la propiocepció.

-        -  Treballar la mobilitat.


Poc a poc vam anar invertint en nous materials per condicionar l'aula i poder treballar amb l'alumnat. Així doncs, actualment l'aula està dotada de diferents elements que s'activen independentment un de l'altre, creant diversos entorns de treball:  Una columna d'aire i boletes de porexpan amb llums que van canviant de color i de potència, un matalàs vibratori que s'activa amb un comandament, un cordons de  fibra òptica que canvia de colors, un panell sensorial i diferents materials per estimular els diferents sentits.


Amb el temps s'ha convertit en un recurs essencial per alguns alumnes de l'escola, i és per això que al curs 2018-19 vam decidir engegar una campanya de recaptació a la plataforma migranodearena

A més, els amics de l'escola Aula, amb qui ja sabeu que fem diverses activitats compartides, van fer també una campanya entre els seus alumnes i famílies i ens van dur la seva recaptació. 

Per últim, el curs passat la cooperativa va decidir invertir en aquest projecte l'aportació de socis que van cedir a l'escola el seu sou de menjador durant els mesos de confinament.

Moltíssimes gràcies a totsTot plegat ens ha permès reunir la xifra necessària per renovar l'espai que ens permet fer créixer la sala, en espai i en qualitat. Així doncs, aquest desembre hem canviat de mòdul i adequat l'espai del jardí per rebre'n un de més gran.

El moment d'emportar-se l'antiga sala.

Arriba la nova aula multisensorial, nova i el doble de gran!
  

Un cop reubicats els elements que ja teníem, hem afegit materials nous que de segur ens encantarà descobrir junts. Alguns alumnes ja han pogut gaudir d'aquesta nova aula multisensorial i sembla que s'hi troben molt bé!


El següent pas serà convertir-ho en un entorn multisensorial SHX que activaria i controlaria tots els elements anteriors de manera integral, creant un ambient adaptat a cada alumne, activant només aquells materials que demana o necessita. També es podrien crear ambients temàtics, dissenyar activitats especifiques amb moltes possibilitats d'interacció en funció de les necessitats individuals. Les sales amb tecnologia SHX ens permeten la personalització de l'ambient i ubicar a l'alumne en les seves necessitats sensorials en un espai i temps adequat.

Tant alumnes com professionals, estem molt contents amb la nova Aula Multisensorial i volem agrair a tots els qui han fet possible aquest canvi! Ara ens toca seguir treballant per tal d'aconseguir dotar-la per complert.

G R À C I E S !

Comentaris