Passa al contingut principal

TALLER D'EXPRESSIÓ CORPORAL - SECUNDÀRIA

A la Secundària, com activitat paral·lela a l'educació física i dins l'àrea d'educació Artística, fem un taller d'expressió Corporal. Aquest ens serveix, entre d'altres coses, per a treballar la comunicació no verbal, com a complement de la comunicació oral.

És important entendre que en l'expressió corporal no tots els alumnes poden tenir la mateixa resposta i cadascun anirà descobrint el seu cos de manera progressiva i al seu ritme. És a dir, cadascú expressarà de maneres diferents les seves idees, els seus sentiments i les seves emocions. Tenint en compte això, es proposa en cada classe d'expressió corporal una guia en forma d'activitats, per a ajudar a tots a aconseguir un coneixement del propi cos que permeti expressar aquestes idees, sentiments i emocions, realitzant accions amb creativitat i iniciativa i desenvolupant projectes grupals per a treballar les capacitats de comunicació i treball en grup.


Per aconseguir aquests objectius, cada dimecres dediquem la tarda a dur a terme diferents activitats relacionades amb l'expressió corporal:

- Utilitzem tècniques de control corporal per a realitzar qualsevol moviment o postura:



- Seguim diferents ritmes musicals utilitzant diferents accions motrius:



- Associar la música amb diferents moviments: lent, ràpid, salts...



- Ballar al ritme de la música:




- Aprendre i representar una petita coreografia de ball:



- Aconseguir relaxar-se i treballar la respiració en acabar la sessió:



Queda clar que el cos i el seu coneixement és fonamental perquè els alumnes adquirim una comprensió del món tangible i poder desenvolupar múltiples possibilitats de comunicació i expressió amb l'entorn. 
Per aquest motiu, es treballa perquè aquesta realitat esdevingui en una àrea important en l'educació de l'alumnat de Secundària.


Esperem que us hagi resultat interessant conèixer aquest taller. 

Grup Secundària.


Comentaris