Passa al contingut principal

El GAE1 AL FONS DEL MAR

Els nois i noia del GAE1 tenim com a centre d’interès aquest curs “EL MAR” i aquest segon trimestre estem treballant el Fons del mar.

El primer que fem és guarnir la classe. Ens agrada moltíssim pintar i guarnir-la de diferents maneres, seguint el tema d'estudi. Així cada trimestre és una classe nova!

Per realitzar el fons del mar hem pintat molt paper de colors blaus per tal de fer un gran mural. També hem pintat i arrugat paper marró per simular les roques dels fons. Desprès l’hem anat omplint, enganxan-t'hi crancs, tortugues i cavallets de mar que hem fet amb plats de cartró.

Si us fixeu bé podreu veure els 5 bussejadors que exploren el fons del mar, tot buscant el que hem vist a les pel·lícules, vídeos i llibres, l'àncora i un cofre del tresor!

Al fons del mar tampoc hi poden faltar les meduses i per realitzar-les hem pintat uns plats de color blau i hem estripar paper del mateix color. Per realitzar aquesta manualitat ens hem d’esforçar per agafar bé el paper i trencar-lo a poc a poc. Treballem la motricitat fina i l'atenció en la feina, hem de seguir les consignes que ens donen i alguns deixar-nos ajudar.

Al grup del GAE1 ens agrada experimentar manipulant diferents objectes i si són per menjar... encara més! Per això i per fer més vivencial aquest treball del fons del mar, vam fer un matí gastronòmic amb aliments marins: calamars, popets, cloïsses, musclos, gambes, peixets i cargols de mar.   

Olorar, tocar i experimentar amb les diferents textures va ser molt gratificant per a tots. Va ser un matí molt divertit!


Per completar de vivenciar aquests aprenentatges i endinsar-nos més en el fons del mar, treballem amb  projeccions del fons marí: corals, peixos que es mouen molt suaument, algues de diferents tonalitats, el  moviment d’aigua...  

Fem les projeccions dins de l’aula i ens encanten. La música que les acompanya és molt relaxant, per tal d'aconseguir un moment de benestar i calma. A  classe es crea un moment “màgic” que ens envolta a tots.

Treballem percebent pels 5 sentits tot el que fem, és com ho podem comprendre millor, però el més important per nosaltres és que gaudim i ens sentim estimats.

Equip GAE1


Comentaris