Passa al contingut principal

NOU RACÓ LUMINEA A L' AULA MULTISENSORIAL

Com ja sabeu, fa un temps vam començar la renovació de l'Aula Multisensorial de l'escola, que anem fent per fases. Vam poder dur a terme la fase 1: renovar l'espai que ens permetés fer créixer la sala, en espai i qualitat, a través de:

- una campanya de recaptació de fons a la plataforma migranodearena

- una altra campanya feta per l'escola AULA entre els seu alumnat i famílies

- l'aportació dels socis de la cooperativa del seu sou de monitors de menjador durant els mesos de confinament.

Aquest curs, gràcies a una aportació de l’AFA podem seguir avançant en les fases d'adequació de l'espai de l'Aula Multisensorial de l'escola: fase 2: nous racons sensorials

Estem molt contents d'ensenyar-vos el nou racó de treball que juntament amb BJ Adaptacions que estrenem tot just aquesta setmana: LUMINEA

Aquest racó permet tenir un petit espai terapèutic a partir de la tecnología SHX, dissenyada per gaudir d'una sala snoezelen multisensorial totalment immersiva i personalitzable a cada alumne, en la que cadascun d'ells pot interactuar i controlar aquest espai de treball segons la temàtica escollida.

Amb aquesta tecnologia, es treballen tots els sentits de manera dinàmica i participativa. Es poden treballar a l'hora, o de manera individual. Els dispositius de llum Luminea per a sales multisensorials són versàtils, escalables i immersius i plens d'oportunitats terapèutiques


El nostre nou racó Luminea consta dels següents elements:

  • Tub de bombolles.

  • Base del tub de bombolles (útil per seure a prop la columna).

  • Fibra òptica incorporada.

  • Tablet i App Luminea.





Aquest funcionament, permet a l’alumnat i al professional, controlar i dirigir l'activitat des de l’app de manera remota, provocant així un treball de la relació causa-efecte. Permet controlar els colors tant de la fibra òptica com del tub, segons la temàtica escollida.

Per exemple, si el que volem treballar és el pas del temps, o les estacions com ara l’estiu: des de l’app Luminea podrem escollir colors que ens recordin a l’estiu (blaus, grocs), sorolls que ens recordin a aquesta estació (les onades del mar), a l’hora que sentim la vibració de la brisa pel nostre cos.

Aquest treball el podrem complementar amb aromateràpia, per treballar les olors i les diferents sensacions que ens provoca.


Us deixem un petit vídeo d'una de les primeres sessions d'inauguració del nou sistema:



Les següent i darrera fase és de "creixement de la sala": anar agregant més elements del sistema SHX, per tal de crear una sala totalment immersiva, personalitzable a cada alumne, interactiva i controlable pel propi nen, fent que tota la sala es converteixi en un nou món temàtic només pitjant un botó. 


Si voleu veure els passos que hem anat seguint per tenir la nova Sala, llegiu el blog anterior:

Nova Aula Multisensorial




Comissió Multisensorial


 

Comentaris