Passa al contingut principal

Activitat Micro Obert: reflexions al voltant de l'Exposició "Una Altra Mirada"

 Aquest curs hem tingut moltes alegries podent compartir en diferents espais l'exposició de fotografia “Un autre regard” (“Una altre mirada”) de la fotògrafa Monica Das Neves, que ha sabut capturar la mirada dels nostres alumnes amb una sensibilitat inigualable.

Ha estat una experiència molt enriquidora, feta i pensada pel nostre alumnat i famílies, per donar visibilitat a aquestes “altres mirades”.

Aquesta exposició estava pensada en motiu del 80 aniversari de la nostra escola, i durant el curs 2020/2021 es van dur a terme gran part d’aquestes fotografies, però per les normatives estrictes de la Covid es va haver d’aplaçar fins a l’actualitat.

Gràcies a la complicitat del Districte de Les Corts i la col·laboració de L’Illa Diagonal, s’ha pogut exposar en diversos espais del barri de Les Corts: El primer espai que la va acollir va ser el centre comercial L'Illa Diagonal, on estem segurs que la va poder gaudir molta gent, després es va exposar a la seu del Districte de les Corts i finalment a l'exterior del Centre Cívic Pere Quart.

A tots tres espais vam poder gaudir d'una inauguració a càrrec de l'escola on van presentar les fotos amb unes paraules el gerent de L'Illa, representants del districte, la fotògrafa Monica das Neves i en Jordi Lobo, en nom de l'escola.

A més al Centre Cívic Pere Quart vam gaudir d'una exhibició de les nostres estimades gimnastes del Club de Rítmica Jeroni de Moragas el dia de la inauguració i una activitat al voltant de l'exposició on famílies i anònims de diversos tallers del centre cívic van poder compartir texts i reflexions al voltant de les fotografies de l'alumnat en una sessió de “Micro Obert”.

Hem anat compartint a xarxes fotografies de les diverses inauguracions, avui us compartim els relats d'aquesta activitat de "Micro Obert", que ha editat el C. Cívic Pere Quart, amb la interpretació dels texts a càrrec de l'escriptor i dramaturg Jordi Folck.

En aquesta activitat, es convidava a expressar testimonis, exterioritzar sentiments, compartir reflexions partint del relat de com pot ser el dia a dia de famílies i persones amb diversitat funcional. Es va crear un ambient d'espai íntim, on tothom podia participar de manera oberta, des de la proximitat, apropant-se al públic el dia de la lectura de relats o bé des de l'anonimat, enviant els escrits per correu. 

Esperem que ho gaudiu tant com ho vam fer nosaltres:

"Inauguració Exposició al CC Pere Quart", Natalia Tolós :

Micro relat "A Eric de 11 años", Goya Gutierrez:  


Micro relat "Altra mirada", Rodolyo del Hoyo: 



Micro relat "Autismo y síndrome de down", M Carmen Ruiz:



Micro relat "El meu net", familia Tolós:



 Micro relat "El punt just on comença la bifurcació", Natalia Tolós: 

 Micro relat "Mirar", Marta Pérez:



Micro relat "Somnis", Laura Garcia:



 Micro relat "Muéstrame lo que tus ojos ven", Clara i Roger:


Comentaris