Passa al contingut principal

PROJECTE CICLE MITJÀ: "LA RÍNXOLS D'OR I ELS TRES OSSETS"

El grup de Cicle Mitjà, amb el treball amb el conte "Rinxols d'or i els tres ossets" hem trobat  una manera curiosa i diferent d'abordar  diversos aprenentatges, molt lligats a les necessitats evolutives i individuals del grup d'alumnes d'aquest curs. 

El projecte parteix d'una proposta dins l'àrea de comunicació amb suport visuals i pictogràfics i es proposa incloure propostes de diversos continguts pedagògics i instrumentals, tot plegat ens ha permès generalitzar i lligar amb el mateix relat del conte altres propostes de feina a l'aula.



Des de aquest escrit al blog, us volem fer arribar una mica del que hem anant treballant durant gran part d'aquest primer trimestre, quins han estat els objectius i quin ha de ser el trajecte  que ens proposem  per tot el curs amb l'alumnat del grup, amb la idea d'anar-vos explicant més endavant, com van els avenços.

La proposta  parteix del treball concret amb el contingut específic del conte, per tal de que el dia a dia de les activitats que realitzem a l'aula es puguin veure "vestides" amb les mateixes propostes de feina que la història del conte inclou. Així doncs basant-nos en aquest text i en les diferents descripcions dels diversos esdeveniments hem aprofitat per anar presentant als alumnes activitats d'aprenentatge pel treball de vocabulari de tots el àmbits que apareixen, pel treball matemàtic de formes, mides, colors i situació espaial, pel treball del pas del temps i  la organització temporal amb  les estacions de l'any, i també poder lligar aquests aprenentatges amb  la presentació del  treball  d'ajust personal  vinculat al coneixement de diferents aliments i les principals presentacions dels àpats a la taula.






Com podeu veure és un projecte d'ampli recorregut i prou extens. Avui doncs iniciem aquesta descripció compartint els inicis, i durant el curs  us anirem mostrant més parts del mateix.

Per ara, hem treballat  la presentació del conte amb l’ordinador visualitzant molt a poc a poc tota la història d’una manera col·lectiva. 

També hem treballat de forma individual a l’escola amb material preparat específic igual al presentat digitalment (conte físic). Durant el mes de novembre vam facilitar a les famílies  el mateix material, és a dir un exemplar del mateix conte  per casa, com una  proposta per tal de que puguin compartir i buscar una estoneta alguna tarda durant un màxim de deu minuts per tal de que aquesta "estona del conte" amb el fill o la filla, puguin a final de curs venir a reproduir-la a l’aula amb nosaltres,  per gaudir d’una activitat conjunta comú.

Ja veieu que tindrem molt per explicar-vos i  segur que  serà molt enriquidor per tots!

                                                                                                                                             Cicle Mitjà

Comentaris