Passa al contingut principal

PASSEIG DE PERCEPCIONS - C.MITJÀ, C.SUPERIOR i SECUNDÀRIA

El passat dimecres 17 d’abril, els grups de Cicle Mitjà, Cicle Superior i Secundària, vam participar a l’activitat “Un passeig de percepcions” que organitza el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes en col·laboració amb els Centres de Recursos Pedagògics de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. 
L’objectiu del projecte és obrir el monestir a infants i joves de les escoles d’ambdós districtes i facilitar l’accés a un espai característic i emblemàtic del seu entorn.

Prèviament a la visita, se’ns va facilitar tot un seguit de materials i enregistraments per poder treballar a l’aula amb els alumnes i poder participar de l’activitat amb algunes nocions del que escoltaríem al monestir.


La visita als diferents espais del monestir va consistir en un passeig multisensorial en què la música era el fil conductor del recorregut. Tres noies amb un violí, una flauta travessera i un acordió ens van acompanyar durant tot el recorregut, a més de la pròpia veu, per apropar-nos cada espai a través de la percepció dels sentits: oïda, vista, tacte i olfacte, sense excloure l’apreciació del silenci, per tal de percebre aquest fantàstic entorn amb tranquil·litat, sensibilitat i emoció.

Els objectius d’aquesta activitat, que sobretot passen per les àrees de Descoberta de l’entorn (exploració i experimentació de l’entorn), descoberta d’un mateix i dels altres (autoconeixement, gestió de les emocions, joc i moviment) i de Comunicació i llenguatge (observar, escoltar, expressar, comunicar), són:
 
- Obrir el monestir a les escoles dels districtes de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.
- Desenvolupar la percepció auditiva, visual, tàctil, olfactiva, així com oferir la possibilitat de viure el silenci, la calma i la tranquil·litat per a què els sentits despertin a la calma del lloc.
- Treballar un repertori de cançons i audicions enregistrades lligades a la proposta.
- Conèixer alguns instruments musicals relacionats amb el monestir.

Tenir l’oportunitat de passar una estona dins el Monestir de Pedralbes i conèixer els diferents espais d’aquest espai tan especial de la nostra ciutat, i que tenim a tocar de l’escola, acompanyats de música, natura i tranquil·litat, va ser un privilegi per tots nosaltres.

Us deixem algunes fotografies del que vam viure, esperem que us agradin.

Dins el monestir vam poder sentir una peça musical amb l'orgue de l'església.

                                      Vam poder escoltar, olorar, tocar i tastar.

La música de l'acordió, el violí i la flauta ens va acompanyar durant tot el recorregut. 

Vam poder gaudir de la calma i la tranquil·litat d'aquest espai tant especial.

 

Hem passat un matí molt bonic a un dels llocs emblemàtics de la nostra ciutat i que tenim tan a prop de l’escola. Segur que repetirem!

Grups de Cicle Mitjà, Cicle Superior i Secundària.

Comentaris