Passa al contingut principal

TALLER JARDINERIA I HERBES GAE: SORTIDA AL GARDEN


Amb aquesta entrada al blog us volem explicar que aquest dijous, 17 d’octubre,  el grup del GAE hem realitzat una sortida al Garden que tenim a prop de l’escola, per anar a comprar plantes aromàtiques.

L'objectiu d'aquesta sortida era proveir les taules de cultiu que tenim a l’escola, que són l’espai principal on amb el grup treballarem al Taller de Jardineria els dimecres al matí. Aquestes mateixes plantes que haurem de plantar, cuidar i fer créixer, són la matèria primera per elaborar diferents productes que resulten de la feina del Taller d’Herbes, que els alumnes realitzen els dijous a l’aula. Aquests productes els elaborem amb la finalitat de poder vendre'ls a les diferents fires a les que participa l'escola.

Per l'edat dels alumnes del GAE (entre 14 i 20 anys) creiem que també són importants les activitats amb dinàmiques de taller, dels que a través de la feina del grup s'elaboren uns productes finals (plantes, saquets d'olors, olis aromàtics, sabons aromàtics,...) i  que després tindran una funció real i un retorn social.

Pensem les activitats des de la vessant terapèutica i sensorial a través dels materials que es manipulen, pels perfils i necessitats del nostre alumnat, adaptant objectius, continguts i tasques a les necessitats i habilitats de cada un dels alumnes del grup, però també des d’aquesta perspectiva de dotar de funcionalitat les activitats que duem a terme, per alhora incidir en el treball de continguts que els apropin cap a l’etapa vital en les que es troben i afavorir el transit a la vida adulta.

Sortir a comprar amb els companys i mestres, gaudir d’un espai fora de l'àmbit escolar i  mantenir una actitud adequada, participar de la compra del material que necessitarem pels diferents tallers del nostre grup han estat els principals objectius d'aquesta sortida.

Us deixem algunes fotos:

A les sessions de jardineria, prèvies a la compra de les plantes noves, hem hagut de posar a punt les taules de cultiu, traient les plantes mortes, herbes i renovant la terra, i fent petites explicacions per anticipar el que feríem el dia de la sortida. 


Hem buscat la taula de plantes aromàtiques del Garden. Un cop allà hem mirat les plantes, hem dit els noms i les hem olorades i tocades (suaument) per poder notar les diferències. 


Després ja hem pogut decidir quines plantes carregàvem al carro i portar-les al taulell per pagar!

Hem carregat la furgoneta i hem tornat a l’escola. Ja tenim preparades tots els testos d’herbes aromàtiques que necessitarem pel Taller de Jardineria i pel Taller d’Herbes del grup. Ara ens tocarà cuidar-les bé i fer-les créixer. 

Esperem ben aviat poder ensenyar-vos com evoluciona tot aquest treball!

Grup GAE






Comentaris