Passa al contingut principal

Projecte artístic - Dialògiques

   Des del mes de febrer, els nois i noies de la TVA2 i el Francesc i la Marta de la TVA1, gràcies a una ajuda concedida pel districte de les Corts, han començat un projecte conjunt amb l'entitat educativa EART (Experimentem amb l'art) tots els dilluns a la tarda, aprofitant l'espai i les eines del Taller de Fusteria.

Aquest projecte s'anomena, Dialògiques, i parteix d'una doble finalitat: treballar educativament amb l'art com una font d'estímul intel·lectual i d'ampliació de vivències per a persones amb discapacitat i fomentar les relacions entre persones amb i sense discapacitat mitjançant dinàmiques que fomentin la tolerància i l'empatia, fent èmfasi amb les capacitats i no en allò que ens diferencia.

El projecte Dialògiques a la nostra escola el condueix l'artista resident a EART Berta Sumpsi, juntament amb l'Isa, la nostra mestra de tallers. La Berta ve a l'escola i setmana rere setmana ens fa reflexionar i ens planteja nous reptes artístics, en els quals treballem d'una manera molt personal vivències i experiències durant tota la trajectòria a l'Escola Moragas, fent-ho material amb una peça joia, que sorgirà de tot el procés creatiu i de reflexió.

Dialògica:
Etimologia; de diàleg (conversar) + el sufix –ica (característic de, similar a, típic de)
-Coneixement que s’adquireix a través del diàleg
-Intercanvi, diàleg, comunicació.

L'aprenentatge dialògic:
“(...) Segons la concepció dialògica de l'aprenentatge, per a aprendre les persones necessitem situacions d'interacció. Però no només necessitem un gran número d'interaccions, i que aquestes siguin diverses, sinó que a més a més el diàleg que s'estableixi ha d'estar basat en una relació d'igualtat i no de poder, el que significa que tots i totes tenim coneixement a aportar, reconeixent així, l'intel.ligència cultural en totes les persones.”
(http://www.academia.edu/3837884/Que_significa_dialogico)


   A més de compartir el projecte i els nostres avenços, aprofitem aquest post per explicar-vos que des del districte de les Corts ens han convidat a ser l'entitat beneficiaria del "VI Generador Solidari" i disposarem d'una "paradeta" per tal d'explicar el nostre projecte artístic Dialògiques. Hi serem alumnes i mestres i tots els diners que es recullin tant al bar, com amb la inscripció o a la nostra mateixa parada (amb un obsequi que no us podeu perdre...), aniran per finançar aquest projecte del que estem gaudint tant els més grans de l'escola!

Us adjuntem el tríptic explicatiu de la jornada.
Us hi esperem a tots!!!

Comentaris