Passa al contingut principal

Rem al Canal Olímpic

   Els nois i noies de les TVAs i la Secundària han realitzat 4 sessions de pràctiques de rem al Canal Olímpic de Castelldefels.

  Ja són 18 els anys que portem anant al Canal Olímpic a realitzar aquesta activitat i des del començament hem comptat amb la gran ajuda  i assessorament del Josean, instructor del canal, gran professional i amic. Ell amb els seus consells i directrius ajuda a que els nostres alumnes es superin i guanyin en confiança. És molt gratificant veure aquesta progressió. 

   Primer comencen a realitzar l'activitat en un Kayak de dos tripulants (K2), amb el suport d'un adult, per tal d'establir les bases del rem. Després, passen a compartir l'embarcació amb altres companys i aquí és el moment clau i divertit a on els dos han de trobar la forma de propulsar-se coincidint en la remada. Això al començament costa una mica i es troben en diferents situacions de conflicte, donen voltes a l'embarcació i no avancen, embarranquen el kayac a les roques... però poc a poc se'n surten i arriben a coordinar-se i a saber desplaçar-se pel canal sense complicacions i gaudint de l'activitat.
Hi ha alumnes que finalment aconsegueixen ells sols portar un kayak individual (K1). Aquest és un moment molt gratificant, malgrat que no els traiem l'ull de sobre quan surten ells sols amb el kayak pel canal et sorprenen veient com són capaços de superar-se i complir les expectatives proposades i més, ja que alguns acaben en algunes sessions integrant-se amb alumnes d’altres escoles, seguint les consignes més difícils que els monitors donen a aquests alumnes d'ordinària, aconseguint fer de la sessió una activitat integradora.


   Els alumnes que participen del GAE2 viuen l'activitat des d'una altra vessant. A aquests alumnes els anomenem de forma afectuosa els “gondolers”, passegen a la barca amb motor o en un k2 amb un adult que rema. Gaudeixen de les sensacions que els proporciona passar el matí amb la resta de companys, en una activitat a l'aire lliure, experimentant la sensació de lliscar per l'aigua i amb el vent a la cara... en definitiva experimentant sensacions i emocions de plaer i gaudi. 

Esperem poder realitzar aquesta activitat molts anys més, amb els consells i l'assessorament del Josean i que cada vegada la puguin gaudir més alumnes.


Eloisa Martínez

Comentaris