Passa al contingut principal

Setmana Cultural 2019 - L'art surrealista

L'ART SURREALISTA:
SALVADOR DALÍ, JOAN MIRÓ i JOAN BROSSA

Aquest curs els grups de la TVA1 i TVA2 hem fet la Setmana Cultural de l'1 al 5 d'abril i el tema que hem treballat  ha estat L'art surrealista, centrant-nos amb els artistes Dalí, Miró i Brossa.
Per començar, el dilluns vam fer una presentació del tema amb una projecció sobre la història de l'art surrealista i els artistes més importants d'aquest moviment. Vam parlar dels somnis, les fantasies i de totes aquelles coses intangibles que tant ens agrada i els artistes del surrealisme pintaven, com és el cas dels astres i galàxies d'en Joan Miró.
Per la tarda vam fer el concurs de dibuix per al punt de llibre de St Jordi d'aquest any 2019. Vam treballar amb retoladors negres i també amb retoladors de pintura POSCA. Va ser molt divertit provar materials nous i van sortir dibuixos molt i molt bonics! Aquest any serà molt complicat escollir els dissenys per al punt de llibre!



El dimarts vam anar a la Fundació Joan Miró i ens van fer una visita anomenada "Escultures i Mirades".  Vam descobrir de primera mà l'obra de Joan Miró, i ens vam centrar sobretot en les seves escultures, ceràmiques i el gran teixit que hi ha al museu. La Berta i l'Edu ens van guiar per totes les sales, explicant-nos amb quins materials i colors treballava l'artista i moltes anècdotes més. 
Un cop acabada la visita, vam agafar l'autobús i vam anar a dinar al Parc de Joan Miró, sota l'escultura de "la dona i l'ocell" que ell mateix va fer per al parc. Ens va impressionar molt veure'n una de tant gran i adonar-nos que les formes i colors seguien sent les seves preferides (una dona, un ocell amb forma de lluna i els colors vermell, groc, verd, blau i negre). Allí vam passar una molt bona estona tots plegats!
 El dimecres vam aprofundir en l'obra dels artistes surrealistes treballant a l'aula i dijous vam poder fer el taller creatiu que hem anomenat "Els colors que atrauen les paraules". Vam centrar-nos en les formes i colors bàsics de Miró per crear una atmosfera alegre i que pogués atraure les paraules que tant a Miró com a Joan Brossa tant els hi agradaven. Cadascú va pensar quina paraula era la que atreia la seva obra, i la vam estampar amb pintures i uns segells a sobre. Va ser una experiència molt xula!
També a la tarda de dijous vam fer l'audició. Aquesta va ser amb cançons que ens recorden a la figura de Salvador Dalí i les músiques que escoltava en Joan Miró per pintar algunes de les seves obres. Al final, vam acabar tocant la guitarra i cantant tots plegats l'Empordà, de Sopa de Cabra (lloc d'on era en Salvador Dalí).








































Finalment divendres, vam fer una sessió de vídeo documentals sobre l'art surrealista i els artistes que hem treballat. Vam poder veure el curtmetratge que en Dalí va fer amb Disney, anomenat "Destino", que ens va agradar molt i us el compartim a continuació:

També vam poder fer un taller de poesia, inspirats en Joan Brossa. Alguns nois van poder crear la seva poesia objecte, pensant en la temàtica de l'estiu. Va ser molt divertit experimentar en la poesia surrealista!I per concloure la Setmana Cultural, vam donar els guardons als guanyadors del concurs de dibuix de Punts de llibre de Sant Jordi, amb el que us obsequiarem al comprar-nos una rosa. Tots els dibuixos eren molt bonics, i ens ha costat molt decidir els guanyadors, però finalment els seleccionats han estat el Jose, l'Ashley, l'Helena i la Judith!Enhorabona!!
També ens hem fet una foto de grup davant del gran mural que hem penjat al menjador i on hi ha el recull de totes les activitats que hem anat fent durant la setmana.





HA ESTAT UNA SETMANA CULTURAL MOLT CREATIVA!!!

 

Comentaris

  1. Fantástico escoger la obra de los artistas surrealistas Dalí y Miro. Todos los dibujos fantásticos. Felicidades a todos!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada