Passa al contingut principal

CS i SEC- VIVENCIEM EL PAS DEL TEMPS

Al llarg del curs, els grups del Cicle Superior i Secundària, estan treballant el pas del temps a l'escola. Per fer-ho, han treballat de manera transversal, des de totes les matèries instrumentals fins a les altres matèries curriculars.

El "pas del temps" es treballa per entendre els canvis que hi ha a la natura, a la temperatura, a les activitats que es poden fer, fins i tot, a la manera de vestir.

Tot això es treballa mitjançant les diferents festes que celebrem a l'escola. Durant aquests primers mesos hem estat observant els canvis produïts per la tardor, tant en la natura com en l'alimentació, a través de diverses activitats com ara "el tast de tardor", el qual vam menjar aliments de temporada com la taronja, la poma, la magrana, el raïm, moniato, bolets, etc. En aquesta línia, a l'aula hem fet servir els elements propis de la tardor per iniciar als alumnes en els conceptes bàsics d'aquesta estació.





 A partir d'aquí, per tal de tenir una experiència més directa amb l'explicat a l'aula, s'han desplaçat a un entorn natural com és el Parc Natural de Collserola, als voltants de l'àrea de Sant Pere Màrtir.





En aquesta sortida els alumnes han realitzat un passeig pel Camí de les Aigües, tot observant l'entorn i la natura i gaudint de les boniques vistes de la ciutat.

Per tal de constatar el tractat a l'aula, després de dinar han dut a terme diverses observacions:

-         - Constatació de la temperatura: fred/calor, registre dels graus, quina roba cal dur...

-          - Observació dels canvis en les fulles: estan a l'arbre o a terra? quins colors tenen? formes, textures...

-          - Parem atenció a altres sentits: L’olor de l’entorn, els sorolls del bosc...

        ... 


       



        Després de l'activitat, hem tornat cap a escola, segur que cansats de la caminada però contents del dia que hem passat plegats!

 Grups Cicle Superior i Secundària.

Comentaris