Passa al contingut principal

"Els colors i els sentits": Visita a la biblioteca CI-CM

Els grups de C.Infantil i C.Mitjà de l'escola hem fet una sortida matinal a la Biblioteca Montserrat Abelló, al barri de Les Corts. La biblioteca rep el nom de l'escriptora considerada una autora fonamental per a la poesía i la traducció catalanes de la segona meitat del segle XX. L’equipament on es troba ubicada ocupa l'antiga fàbrica Benet i Campabadal, recuperant-se així un edifici representatiu del barri de les Corts.

El motiu de la visita ha estat participar d'una activitat sensorial que han organitzat i dinamitzat els bibliotecaris fent propostes amb diferents materials. L'objectiu ha estat treballar “Els colors i els sentits” per tal de donar continuïtat al centre d'interès d'aquest curs.

Primer la Beatriz i el Ramon, els bibliotecaris, ens han donat la benvinguda i després ens hem presentat mestres i alumnes.

  • L'activitat ha començat amb la  presentació  a nivell  visual  de les obres  de Yayoi Kusama, pintora que es caracteritza per pintar amb punts de colors i altres pintors com Vassili Kandinsky i Joan Miró.
  •  A nivell tàctil hem experimentat amb diferents textures i colors de diversos fruits de tardor.
  • Finalment, a nivell auditiu hem gaudit de l'audició “El so dels colors” amb música relacionada amb el so i el color de diferents elements com per exemple “El mar”. Primer escoltavem el so de “les onades”  amb molta atenció  per després endevinar que era “el mar”, i tot seguit relacionar-ho amb el color “blau”.


Com a cloenda de l'activitat vam experimentar amb diferents material lúdics de diversos colors i textures mitjançant el joc.

Aquesta ha estat la primera visita de les previstes per aquest curs.

Els nens i nenes han gaudit molt de l'activitat i tornarem ben aviat a la biblioteca!


Grup de cicle Infantil i Cicle Mitjà

Comentaris