Passa al contingut principal

ELABORACIÓ DE SALS DE BANY - GAE2

Aquest curs l'alumnat del GAE2, recuperem el taller de Sals de bany que havíem deixat de fer per les mesures de prevenció sanitària. És una activitat molt gratificant i que lligada al treball sensorial de  dolors i essències naturals d'herbes aromàtiques d'altres activitats, és molt beneficiosa pel seu benestar personal.

Sabem que les sals, riques en minerals, són un producte perfecte per dur a terme tractaments terapèutics, tenir cura de la pell i la desintoxicació de l'organisme, gràcies a les seves propietats curatives. Segur que alguns de vosaltres ja heu pogut gaudir dels saquets de sals realitzats pels alumnes del grup, donat que es van vendre a la parada de la Fira de Nadal d'enguany. 

Per fer  les sals de bany de manera casolana utilitzem sal grossa i algun dels olis essencials que ens ajuden amb el seu aroma a la relaxació, com l'oli d'espígol o el de llimona, però també podem seleccionar els que més s'adaptin al gust dels alumnes segons la tria que ells mateixos fan. Per donar-li un toc de color, només cal utilitzar un colorant vegetal natural, dels alimentaris.


Ara us expliquem quin és el procés d'elaboració que seguim:
  • Col·loquem en un bol o recipient un bon grapat de sal grossa i afegim unes gotes de colorant vegetal, només unes poques gotes a la barreja, que els alumnes remenen amb una espàtula de silicona.

  •       Quan la sal grossa ja té el color que volem, és hora d'afegir l'oli essencial amb l'aroma escollit, i anar sentint l'olor que desprèn la fragància que han triat. Posem unes gotes en el recipient amb la sal i barregem bé perquè els grans de sal s'imprenguin de l'aroma. 

 

  • Amb la barreja acabada, és hora de guardar les sals de bany en bossetes pel seu ús, això ho fa l’adult. Es tanca i etiqueta amb una imatge de l'aroma corresponent i ja les podem fer servir.
                                                                                                                                  
                                                                                                                                       Equip GAE2

Comentaris