Passa al contingut principal

VISITA A LA LUDOTECA GUITARD - CICLE INFANTIL


La Ludoteca Guitard és un equipament municipal del districte de les Corts de Barcelona, inaugurat l'any 2010 que forma part de la xarxa de serveis públics infantils de la ciutat. És un projecte educatiu que, mitjançant el joc i la joguina, contribueix al desenvolupament psicomotriu, cognitiu, social i afectiu dels infants, en un ambient relaxat i divertit que permet fomentar valors i hàbits bàsics per al creixement personal.

El districte de les Corts juntament amb l’Institut municipal de persones amb Discapacitat, el comissionat de l'agència 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, el Mobile World Capital Barcelona i la Fundació Nexe han millorat l'accessibilitat de la ludoteca Guitard per a tots els infants amb diferents capacitats i les seves famílies, mitjançant un projecte que incorpora diferents solucions tecnològiques per fer de la ludoteca un espai més adaptat a tothom, on mitjançant el joc i l'activitat lúdica, l'infant aprèn valors i normes, coneix el seu entorn social, participa de la comunitat i construeix la seva identitat, en relació amb el seu barri i el seu entorn proper.

Amb totes aquestes millores, aquest any des de l'escola s'han impulsat sortides trimestrals pels més menuts i els nens de Cicle Infantil ja ha pogut gaudir d'aquest espai renovat que permet als alumnes gaudir d'un espai lúdic on compartir experiències amb els seus companys, relaxar-se, divertir-se, expressar-se i aprendre tot jugant. 

Us expliquem tot el que vam poder fer a la nostra primera visita:

A la Ludoteca vam poder gaudir de diferents sales i espais de joc:
Sala 1: Jocs de Taula
En aquesta sala vam trobar una pantalla tàctil gegant amb diferents jocs digitals que van permetre que els nens es relacionessin entre si, a la vegada que van gaudir de tots els beneficis del joc, així com dels dispositius adaptats com el ratolí i els commutadors que van facilitar l'ús de la pantalla i van fomentar la participació.

També vam poder provar el Makey makey, un kit de creació interactiva amb l'objectiu de convertir qualsevol objecte en un teclat i un ratolí que permet activar diferents jocs.


Sala 2: Jocs de terra
Aquesta segona sala multisensorial compta amb un projector que permet veure vídeos i imatges de manera coordinada amb la resta d'elements de la sala. Només prement un botó s'activen les cortines de llum, el puf vibratori, els ventiladors o es projecten estels al sostre.


A més vam tastar el lector Proximity que permet que objectes reals cobrin vida dins la sala, creant un entorn específic per a l'objecte llegit. Per exemple, vam jugar a la cuineta i va sonar la cançó "Sóc un cuiner", una experiència que ens va permetre experimentar el joc amb els cinc sentits.


Sala 3: Joc simbòlic
En aquesta sala vam poder jugar amb diferents materials de joc simbòlic, que ens permet posar en marxa la creativitat i la imaginació, a l'hora que estimula l'aprenentatge de competències socials.
Un dels que més van agradar van ser les rampes de fusta de diferents colors per a cotxes. També vam poder experimentar amb materials de diferents colors i mides, com els cubs apilables, o amb un tobogan amb boles de diferents colors.

Com podeu veure, l'experiència ha sigut molt gratificant i enriquidora per a tots. Esperem tornar molt aviat i continuar gaudint i aprenent amb aquest entorn digital accessible. 
Gràcies a tot l'equip de la Ludoteca Guitard per l'acollida i l'atenció rebuda!


Grup Cicle Infantil

Comentaris