Passa al contingut principal

SETMANA CULTURAL '23

Aquest curs els nois i noies de la TVA hem fet la Setmana Cultural del 27 al 31 de març, i el tema de treball ha estat “El Cinema”.

Per començar, el dilluns vam fer la introducció de la setmana exposant les diferents activitats i tallers que portaríem a terme. Vam aprofitar la sessió d'assemblea de cada dilluns per fer una posada en comú del que sabem del cinema, quins gèneres cinematogràfics coneixem, i quines són les nostres pel·lícules preferides. Alguns dels companys de la TVA van voler portar-les a classe per poder-ho explicar millor. D’aquesta posada en comú va sortir la conclusió que casualment tots tenen preferències cap al cinema de fantasia i animació.

Vam aprofitar el migdia i la tarda per visualitzar i comentar la pel·lícula “Hotel Transilvania” (que va portar la Maria de casa seva) i va sortir escollida entre tots i totes.


El dimarts al matí vam fer un taller creatiu que consistia en crear un taumàtrop! Vam descobrir que el taumàtrop és una de les eines més antigues de la historia del cinema. Vam veure un vídeo explicatiu on es deia que aquesta eina servia per poder veure dues imatges en moviment. Cadascú va triar el seu dibuix, els vam pintar, retallar en forma de disc i enganxar. El pas final era posar-li les cordes als costats i fer-lo girar! Ens va sorprendre molt el resultat i van quedar tots molt xulos! 

A la tarda vam fer sessió d’audició on vam escoltar un variat de les músiques més emblemàtiques del cinema. Algunes de les Bandes Sonores preferides pel grup classe són de pel·lícules Disney.

El dimecres vam fer una sortida a la Filmoteca de Catalunya, per assistir a la projecció de la pel·lícula “La revolta dels contes”. Aquesta pel·lícula representa el futur dels personatges coneguts dels contes populars, basant-se en la situació social actual. Ens va agradar molt! Després vam aprofitar que estàvem al centre Barcelona per anar a dinar al McDonalds on vam passar una bona estona i després vam tornar a l’escola amb metro.



El dijous vam convertir el gimnàs de l’escola en una sala de cinema, vam fer crispetes i vam veure una pel·lícula que vam triar entre tots prèviament. Ens vam poder relaxar després d’un inici de setmana amb molts canvis i moviments. 

El divendres, com a darrer dia de la setmana cultural, vam fer el tancament amb la projecció d’una filmació d’un grup de fa anys de la TVA, on van fer una representació artística meravellosa. Finalment vam acabar de decorar el mural amb el recull de les activitats fetes aquesta setmana.



Hem gaudit molt d’aquesta setmana!

Secció TVA

Comentaris