Passa al contingut principal

INICI ACTIVITATS TERAPÈUTIQUES CURS 23-24


Un curs més ens posem en marxa i comencem a realitzar les activitats terapèutiques que tants beneficis aporten als alumnes que així ho necessiten, la hipoteràpia (teràpia assistida amb cavalls) i la aquateràpia o teràpia aquàtica.

Els beneficis de la hipoteràpia repercuteixen favorablement en el desenvolupament sensoriomotriu, la normalització del to muscular, els aspectes musculoesquelètics, la millora de l’equilibri, la coordinació, la dissociació, la motricitat fina i l'autocontrol, a més d’aconseguir canvis en els aspectes psicoemocionals, de relació i de comunicació.

L’activitat de hipoteràpia la realitzem a les instal·lacions de dues hípiques diferenciades, els dilluns al matí anem a l’hípica Federica Cerdá que es troba a Sant Cugat del Vallés, a aquesta activitat assisteixen els alumnes dels grups GAE i Cicle Mitjà de forma quinzenal. 


Els dimecres al matí anem a la hípica la Foixarda que es troba a Montjuïc, a aquesta hípica assisteixen els alumnes dels grups Cicle Infantil i Cicle Inicial també de forma quinzenal.

Els beneficis en l’aquateràpia neixen de la combinació entre la disminució de l'efecte de la gravetat i la flotabilitat, permetent un treball corporal sense la càrrega del pes total del nostre cos, que facilita realitzar moviments que, en alguns casos, seria impossible de fer a terra. La pressió hidrostàtica del medi aquàtic també ens ajuda a estabilitzar les articulacions, disminueix la pressió arterial i l'edema. L’activitat també té efectes psicoemocionals beneficiosos perquè ens trobem en un entorn més lúdic, amb una temperatura agradable i tot això fa que ens relaxem.

L’activitat d’aquateràpia la realitzem a la piscina de les instal·lacions esportives del CEM Mundet, a la Vall d’Hebron, els dimarts al matí i assisteixen els alumnes del GAE.


Pels desplaçaments, en totes dues activitats, fem servir la furgoneta de l’escola amb l'acompanyament dels professionals implicats. Esperem poder seguir oferint aquestes activitats durant molts cursos més! 



Comentaris