Passa al contingut principal

PIZZA DE TARDOR - TVA

Una de les activitats preferides d'aquest primer trimestre per als alumnes de la TVA ha estat la elaboració de “la pizza de la tardor” que van fer el passat dia 9 de novembre. Van dedicar la sessió de compres i del taller de cuina d'aquella setmana.

La sessió de compres la realitzem en dimarts. Aquesta activitat és molt complerta ja que els alumnes fan la llista del que necessiten comprar, preparen els diners i surten en transport públic per arribar al lloc on s'hagi d'anar a comprar. L'objectiu principal és adquirir habilitats i recursos que ens ajudin a poder anticipar i planificar la sortida, reconèixer i utilitzar el transport públic, participar en relacions interpersonals pròpies dels diferents entorns, anar ampliant les responsabilitats, mostrar seguretat i adquirir les habilitats de compres i maneig dels diners. 

La sessió de taller de cuina es fa tots els dimecres. Els alumnes de TVA elaboren receptes a la nova cuina o a l'aula, i sovint utilitzen l'activitat per preparar-se ells mateixos l'esmorzar. En aquesta ocasió van preparar una recepta una mica diferent, la qual van extreure del nostre receptari i ha resultat ser una de les receptes preferides d'aquest trimestre: “la pizza de la tardor”

Abans de sortir de compres, dimarts al matí, van repassar tots junts la llista dels ingredients necessaris, i seguidament un petit grup va anar al supermercat del Centre Comercial l'Illa a comprar-ho tot.

Van agafar dos busos per anar a l'Illa, un cop arribats van fer una parada per esmorzar i després van repassar la llista de la compra per anar cap al supermercat. 

Un cop allà es van repartir les tasques: Un s'encarregava de portar la llista i anar dient el que feia falta, l'altre portava la cistella i altres eren els encarregats d'anar agafant els productes. Finalment entre tots van anar a caixa a pagar. En arribar a l'escola, van guardar tot a la nevera. Els alumnes que van participar en aquesta petita sortida van estar molt implicats i contents. 



Al dia següent, van fer tots junts el taller de cuina on van preparar la pizza, seguint els passos de la recepta pas a pas. En aquesta ocasió, els alumnes de la TVA van decidir fer la preparació dins l'aula, i un cop estigués tot llest, anar a la cuina i posar-ho al forn.



Mentre s'escalfava el forn, van preparar la massa, estirant-la i afegint els ingredients de manera homogènia. Un cop la pizza ja va estar muntada, la van posar 20 minuts al forn i mentre esperaven van estar recollint i netejant els estris que havien fet servir. 

El llarg del curs els alumnes de TVA treballen l'autonomia i la neteja de la llar en diferents moments, realitzen feines de neteja i ordre de l'aula i la cuina amb l'objectiu principal de poder-los generalitzar també a casa.


Com podeu veure a les fotos, estaven tots molt contents amb el resultat, tenia molt bona pinta! 

Tot el grup de la TVA va gaudir molt de les diferents fases de l'activitat, tant l'estudi de la recepta, les compres, la elaboració conjunta i el pas final: esmorzar!


Ara que ja coneixeu la recepta i molts teniu el receptari, us animeu a fer-la vosaltres a casa?


Grup de lTVA


Comentaris