Passa al contingut principal

ACTIVITAT DE MÚSICA AL GAE

Als nois i noia  del GAE ens agrada molt la música i per això els dimecres al matí hem començat a realitzar aquesta activitat dins de l’aula i ens ho passem molt bé.

Sabem que la música és un mitjà d’expressió que ens permèt un intercanvi “no verbal” de comunicació amb els altres. Ens ajuda a comunicar-nos  expressant les nostres emocions.

L’activitat la tenim molt estructurada i seqüenciada. Nosaltres som de rutines i ens agrada seguir-les sempre. Primerament, comencem l’activitat tots en silenci i escoltant uns instruments/joguines musicals molt melòdics que ens deixen “encantats” mirant-los i escoltant-los. Ens donen molta pau per començar. 


Després escoltem una cançó molt rítmica amb l’iPad i, un per un,  anem seguint el ritme. Primerament amb l’ajuda de la tutora, després tot sols. Poc a poc anem canviant i experimentant amb diferents instruments de percussió, alguns fets manualment per nosaltres, i cada vegada ho fem millor.



La música ens ajuda a millorar :

  •      Els nivells d’estrès i ansietat. Ens millora els estats d’ànims.
  •      La coordinació motriu i habilitats motrius fines.
  •      La Integració Sensorial.
  •      El comportament: acceptar les esperes i pauses.
  •      Controlar les estereotípies treballant el ritme.
  •      Interacció social. Augmenta la participació i pertinència al grup.

Vam aprofitar aquesta activitat a l’aula per assajar la Nadala que havíem de “cantar” per Nadal. Ens encantava sentir-la i tocar-la amb els instruments i finalment el dia del concert de Nadal ens va sortit força bé. 


A l’activitat de música treballem amb una metodologia activa, a on la nostra participació és fonamental pel procés d’aprenentatge significatiu. Escoltar les ordres de la nostra tutora i  respondre activament al que ens demana ens ajuda a establir noves connexions per poder adquirir noves habilitats i aprenentatges adaptats  a les nostres capacitats. 




Per finalitzar l’activitat ens agrada “cantar” i tocar tots junts. Intentem seguir el ritme d’una de les cançons treballades. És L’apoteosi final! 

La música ens ajuda a expressar les nostres emocions i sentiments. Ens allibera i , la majoria de vegades, ens reconforta.

Al GAE sempre sona la música.

“La música dona ànima a l'univers, ales a la ment, vols a la imaginació, consol a la tristesa, vida i alegria a totes les coses”.  (Plató)

 

 

                                                                                                                                      Equip GAE

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada