Passa al contingut principal

LA TARDOR COM ELEMENT DEL PAS DEL TEMPS - CICLE SUPERIOR

Durant aquest primer trimestre, a l’aula del Cicle Superior, hem treballat el pas del temps fixant-nos en els canvis que es produeixen en la natura, treballant els aliments típics de l’estació, celebrant les festes característiques de la tardor, tot això repassant i aprenent vocabulari relacionat amb el tema. Ho hem treballat de forma interdisciplinar des de les diferents matèries.

Vam introduir el tema amb una projecció que presentava els conceptes que anàvem a treballar al llarg del trimestre: 

Projecció medi

En aquestes projeccions fetes durant l’activitat de medi, s’han treballat conceptes bàsics de la tardor, l’espai que ocupa en el temps, i les festivitats que es celebren des de l’escola, com ara la Castanyada, de manera conceptual.

 

Durant la preparació i celebració d’aquesta festa, s’ha treballat d’una manera vivencial i experimental tot el que s’havia presentat anteriorment.


Panellets per la Castanyada

D’altra banda, per refermar el coneixement i distinció dels aliments típics d’aquesta estació, el grup del Cicle Superior juntament amb el de la Secundària, van fer un tast de tardor, amb la complicitat de les famílies per portar l’aliment que cada noi/a va triar per compartir amb la resta de companys, tot treballant la relació aliment-paraula.

Tastet de la tardor

Els conceptes i vocabulari relacionats amb la tardor, s’han treballat a través de les activitats instrumentals a l’aula.


Han estat reforçades i treballades de manera manipulativa i sensorial a través de les activitats d’organització perceptiva, expressió plàstica i a l’aula multisensorial.

  

Organització perceptiva    

Expressió plàstica

 

Aula multisensorial

L’activitat de cloenda d’aquest tema ha estat una sortida al Parc de la Vil·la Amèlia, on hem pogut participar d’una activitat proposada per l’Ajuntament dins del programa "Com funciona Barcelona", en la qual hem pogut observar i gaudir dels canvis que es produeixen en la natura en un espai extern a l’escola.


L'estació de la tardor sempre ens dona grans moments i aprenentatges. Esperem que us hagi agradat tant com a nosaltres!

Grup Cicle Superior



Comentaris