Passa al contingut principal

Treball del conte "Elmer, l'elefant de colors"

Aquest curs el grup de Cicle Mitjà ens hem endinsat en el món dels animals. 

Entre d'altres temes, hem escollit el Conte de “L'Elmer, l'elefant de colors” com a centre d'interès per treballar diverses àrees durant el curs,  a través d'activitats d'aprenentatge de les matemàtiques, la llengua, el medi social i natural, la plàstica i altres continguts transversals com són el treball de les emocions. 

Pels que encara no coneixeu el conte us en volem fer un avançament perquè pugueu des de casa entrar en el món de l'Elmer. 

Així doncs, l'Elmer és un elefant de colors, és diferent als demés elefants. Encara que sembli difícil de creure és un elefant de mil colors: verd, blau, rosa, blanc, groc… Impressionant! Veritat?

Un dia l'Elmer se sent trist i cansat de ser diferent que els altres, creu que per això la resta d’elefants es riuen d’ell... la resta, haureu de mirar el conte!




Us compartim vàries activitats que podeu fer a casa i que podeu adaptar segons els materials i recursos que disposeu. Esperem que us ajudin a pares, mares i fills a passar una estona lúdica des de casa.

⇒ Proposta d'activitats:
  • Activitat 1. Mirem el conte:
Per començar cal conèixer la història del conte: quins són els seus personatges, què li passa al protagonista, com se sent, què decideix fer i com l'ajuden els altres. Per això us podeu anar introduint en el conte a partir de diverses activitats i materials molt visuals:

Podeu veure el conte en els enllaços del youtube que us deixem en les dues llengües. Podeu observar i descriure el conte de làmines il·lustrades.

-  Conte animat amb so de Montse Oller (català)


- Cuento con ilustraciones del video no animadas (castellano)


-  Cuento adaptado con pictogramas (castellano)
                                                                                        
                                                                                                                

  • Activitat 2.  La cançó de l'Elmer:
La cançó de l'Elmer és una eina per treballar a través l'expressió artística musical valors positius tan importants com la solidaritat, el respecte, la amistat i sobretot, l'acceptació de les diferències i fins i tot celebrar el ser diferents de forma amena i amb una melodia que si l'escolteu veureu com "s'enganxa". 

Podeu escoltar la lletra de la cançó a través de la projecció del vídeo en el que cada estrofa de la cançó va acompanyada de pictogrames d’ARASAAC que faciliten la seva comprensió. 

Aquesta és una cançó adaptada per Noelia Mainer i Carlos Quílez de l’escola de
música Todo Concuerda de Saragossa:


Fins aquí el món de l'Elmer, esperem que ho gaudiu molt des de casa! 

I seguiu amb atenció les properes publicacions, doncs en breu penjarem la segona part del treball amb el conte de l'Elmer!

Comentaris

  1. Molt Bona idea. Li ha agradat molt. Gracies per ajudar-nos a passar l'estona en aquests moments... Molts petons per tots.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fantàstic! Ens encanta saber que us sentiu acompanyats i que els nens en gaudeixen.
      Una abraçada.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada