Passa al contingut principal

Projecte: Segells Adaptats - Ateneu de Fabricació de les Corts

Benvolguts i benvolgudes,

Com bé ja haureu anat veient a les nostres xarxes, des de fa uns mesos vam iniciar un projecte de col·laboració amb dues entitats (Ateneu de Fabricació de les Corts i Fundació Estimia).

Des de l'Ateneu de Fabricació Digital s'anima a les entitats a presentar "reptes" podent fer ús del seu programari i eines de fabricació digital en 3D. Un cop presentat el repte, es posen en contacte amb l'entitat que el durà a terme, en aquest cas el taller de la Fundació Estimia i les tres entitats es coordinen per portar-lo a terme.

L'Escola va presentar com a projecte el poder disposar d'uns segells adaptats per als nostres alumnes (principalment pensats per a nois/es amb baixa visió i/o dificultats motrius) i així poder incloure encara més a tots els alumnes a fer totes les feines que realitzem a l'aula, amb els suports adients.

El conjunt de segells havien de ser útils per a estampar i omplir una fitxa de treball de classe fàcilment. Com a característiques importants a tenir en compte, han de pesar poc, ser ergonòmics, ser agradables al tacte i fàcils d'agafar. La nostra proposta era que es poguessin fer tampons per:
- confegir el nom dels alumnes
- els dies de la setmana
- SÍ/NO
- símbols ✔️ i ❌
- símbols de climatologia pel registre del temps (núvol, sol, pluja...)
- mesos de l'any
- números del 0 al 9.


El passat dia 20 de febrer vam poder fer la primera trobada les tres entitats a l'Ateneu de Fabricació de les Corts i allí vam poder veure el prototip amb el que estan treballant els usuaris de la Fundació Estimia, autoanomenats els "Makers d'Estimia" i donar el nostre punt de vista. Ells ens van presentar els dubtes que tenien i vam poder resoldre'ls i encoratjar-los a seguir amb la feina que estan fent, tant ben feta i professional!

A continuació us compartim la publicació que el Districte de les Corts va fer al web de l'Ajuntament de Barcelona:

https://ajuntament.barcelona.cat/lescorts/ca/noticia/un-segell-inclusiu-per-a-lalumnat-de-lescola-jeroni-de-moragas_925720

I la trobada, que van gravar les companyes de BTV, per l'informatiu:


Està sent una gran experiència col·laborativa entre entitats i el resultat ja es preveu fantàstic!
A més, el disseny dels tampons quedarà a l'Ateneu de FAbricació de Les Corts perque se'n pugui beneficiar qui ho necessiti, com a un nou recurs d'adaptació de tasques.

Esperem poder posar a prova els segells amb els nostres alumnes ben aviat!


Comentaris