Passa al contingut principal

CATIFA SENSORIAL

Avui us portem una idea que tracta sobre com fabricar, amb un tros de tela vella, un tros de paper d'embalar o d'empaperar que tingueu per casa o amb un cartró d'una caixa desdoblegada, una catifa sensorial que pugui servir de material d'estimulació tàctil, visual, auditiu i perquè no, també emocional, per passar una bona estona i generar alegria i benestar a les vostres fills/es.

Penseu quins són els materials que els resulten més atraients i divertits, els que sempre us agafen i busquen quan no els veieu i quan tingueu una estoneta, enganxeu-los sobre d'aquest camí de roba, cartró o paper. Podeu anar fent-ho poc a poc, no cal que el primer dia estiguin tots col·locats. Podeu fer-lo més llarg o més curt i podeu col·locar els materials de forma més o menys separada, segons us sembli.

Aquesta catifa la podeu desplegar o enrotllar quan l'aneu a utilitzar. El joc pot ser de desplaçament i recorregut d'anada i tornada, sols o de la vostra mà, sempre descalços i el podeu realitzar durant no més de 15 minuts amb una música sempre concreta i acabant amb una melodia de tempo suau i calmada.
El mateix exercici es pot realitzar igual asseguts, per exemple, tants espais de camí com materials hagueu enganxat i acabar amb el mateix relax estirats sobre la catifa sensorial.

Esperem que passeu una bona estona junts !----------------------------------------

Hoy os traemos una idea que trata sobre cómo fabricar, con un trozo de tela viejo, un trozo de papel de embalar o de empapelar que tengáis por casa o con un cartón de una caja desdoblada, una alfombra sensorial que pueda servir de material de estimulación táctil, visual, auditivo y porqué no, también emocional, para pasar un buen rato, generar alegría y bienestar con vuestras hijas/os.

Pensad cuáles son los materiales que les resultan más atrayentes y divertidos, los que siempre os cogen y buscan cuando no los veis y cuando tengáis un ratito, pegadlos encima de ese camino de ropa, cartón o papel. Podéis ir haciéndolo poco a poco, no hace falta que el primer día estén todos colocados. Podéis hacerlo no muy largo y colocar los materiales de forma más o menos separada, según os parezca.

Esta alfombra la podéis desplegar o enrollar según la utilicéis. El juego puede ser de desplazamiento y recorrido de ida y vuelta, solos o de vuestra mano, siempre descalzos y lo podéis realizar durante no más de 15 minutos con una música siempre concreta y terminando con una melodía de tempo suave y calmada. Estirándonos encima de la alfombra para recibir unas sensaciones de los materiales más globales y de relax pleno.
El mismo ejercicio se puede realizar igual sentados, por ejemplo, tantos espacios del camino como materiales hayáis pegado y terminar con relax estirados sobre la alfombra sensorial.

Esperamos que paséis un buen rato juntos!

Comentaris